Adásban:
Most

Röviden híreinkből: Pócs János sajtótájékoztatón fejtette ki a kormány 4 pilléren nyugvó 2022-es gazdaságpolitikáját. Márki-Zay Péter a megyeszékhelyen kritizálta a regnáló kormány döntéseit. A köztisztviselők alapilletményének 25 százalékos emeléséről döntöttek Jászárokszálláson.

Röviden híreinkből: Hat párti egyetértés született Dr. Kertész Ottó támogatásában. Megjelent a Jászsági Évkönyv 2021-es száma. November 26-án és 27-én rendezték meg a X. Jászkiséri Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyt. A jubileum alkalmából nemzetközivé vált a verseny, így a beérkezett 208 minta között, bőven akadt határon túli, erdélyi és vajdasági párlat is. Évek óta a Jászság legnagyobb tömegsport rendezvénye, a Jászberényben zajló kispályás labdarúgó bajnokság. Ezt idén, 2021-ben is megrendezték, de a hagyományoktól eltérően.

Röviden híreinkből: Megalakult Jászsági Kossuth Kör. Közbiztonsági egyeztető fórumot szervezett a megyei rendőr-főkapitányság Jászberényben. Adventi gyertyagyújtások zajlottak szerte a Jászságban. A jász városok az előző évek hagyományainak megfelelően, kulturális programokkal, kézműves foglalkozásokkal, családi matinékkal, karácsonyi vásárral, koncertekkel várták az ünneplőket.

Röviden híreinkből: Döntés Után című műsorunkban a polgármester a költségvetésmódosításról, a Malom projekt helyzetéről, valamint a 2022-es büdzsé tervezésének hátteréről beszélt. Közmeghallgatást tartott Jászapáti önkormányzata. Számtalan nem várt, meglepő, a régész szakma, de sok esetben a laikusok számára is szenzációt jelentő érdekességet rejt a Jászság földje.

Röviden híreinkből: Összesen közel félmilliárd forint elosztásáról hoztak határozatot a jászberényi képviselők. Ifjúsági szakmai fórumot rendeztek Jászárokszálláson, a Városházán. A hazai ifjúságpolitika célkitűzéseit Rácz Zsófia helyettes államtitkár ismertette. Sok sikeres érettségi, felvételi, mi több életpálya mutatja a 8 évfolyamos formula eredményességét. Ennek jubileumát ünnepli idén az LVG.

Röviden híreinkből: 98 Mrd forint. Ennyi jut megyénknek a TOP Plusz programban. November 15-től, valamennyi kormányablakban és kormányhivatali ügyfélszolgálaton mindenkinek kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni! A Magyar Szórvány Napjára kaptak meghívást a pusztinai hagyományőrzők. A november 15-i, budapesti rendezvény előtt azonban útjukat megszakították Jászberényben.

Röviden híreinkből: Bódis Béla önkormányzati képviselő, a 6. számú jászberényi körzetben, november 16-án tartott körzetbejárást. A Jászapáti képviselőtestület megtartotta novemberi soros ülését. Visszatér a kötelező maszkviselés a zárt terekben. A Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat részeként tartottak konferenciát az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényi Campusán. A jászfényszarui polgármesteri hivatal munkatársai és az általános iskola pedagógusai a helyi klímastratégiai program megvalósítása érdekében gyűjtöttek információkat a hazai vízgazdálkodásról. Hivatalosan is megalakult a Jászberényi Képviselő-testületben Fidesz-frakció: 7 képviselővel és 3 külsős bizottsági taggal.

Röviden híreinkből: A jászárokszállási közintézményekben kötelező a maszk, a művelődési házban kérik az oltási igazolványt, az önkormányzat dolgozóinak nem írták elő a védőoltás. Egyhangú szavazattal döntött Jászárokszállás képviselő-testülete legutóbbi ülésén, hogy 2022-ben ismét városbejárást szervez. A Jászárokszállási Cukorbetegek Klubja rendezvényén a koronavírus okozta járványról, a Covid 19 betegségről dr. Rusvai Miklós beszélt az érdeklődőknek. A Dr. Rusvai Miklós virológussal készült interjú a jászárokszállási HÍRMAGAZIN-ban.

Röviden híreinkből: Részletek a tervezett Jászberényt az M3-as autópályával összekötő gyorsforgalmi útszakaszról. Bódis Béla önkormányzati képviselő, a 6. számú jászberényi körzetben tartott körzetbejárást. Jászfényszaru általános iskolájában az elmúlt napokban a tanulólétszám hatvan százaléka hiányzott különböző felsőlégúti fertőzések, leggyakrabban a koronavírus és a karantén miatt. Megtette feljelentését a jászberényi Fidesz-frakció a MALOM elbukott beruházásával kapcsolatban.

Röviden híreinkből: 98 Mrd forint. Ennyi jut megyénknek a TOP Plusz programban. November 15-től, valamennyi kormányablakban és kormányhivatali ügyfélszolgálaton mindenkinek kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni! A Magyar Szórvány Napjára kaptak meghívást a pusztinai hagyományőrzők. A november 15-i, budapesti rendezvény előtt azonban útjukat megszakították Jászberényben.

Oldalak

ONLINE TV

LÁJKOLD FACEBOOK OLDALUNKAT!